Specjalista ds. certyfikacji
- Nadzór nad dokumentacją Systemu Zapewnienia Jakości, zgodnie z wymaganiami standardu BRC, IFS
- Koordynacja procesu audytów i inspekcji wewnętrznych
- Koordynowanie szkoleń wewnętrznych z zakresu zapewnienia jakości i dodatkowych certyfikacji
- Nadzór nad systemem HACCP
- Monitorowanie i propagowanie kultury bezpieczeństwa żywności
- Koordynacja dodatkowych certyfikacji, takich jak HALAL, Koszer, BIO, Vegan
- Zarządzanie procesem reklamacji od klientów
- Przeprowadzanie testów identyfikowalności
- Wdrażanie działań doskonalących, korygujących i zapobiegawczych
- Prezentowanie i raportowanie wskaźników
- Wykształcenie wyższe w kierunkach: chemia, towaroznawstwo, technologia żywności, biotechnologia,
- Znajomość systemów bezpieczeństwa żywności (niekoniecznie)
- Doświadczenie na podobnym stanowisku min. 2 lata, w przetwórstwie spożywczym
- Doświadczenie w pracy w dziale zapewnienia jakości, mile widziane w branży spożywczej
- Praktyczna znajomość standardów jakościowych BRC, IFS
- Biegła znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie
- Znajomość przepisów prawnych dotyczących żywności
- Umiejętność przeprowadzania szkoleń, sporządzania dokumentacji, prezentacji wyników
- Umiejętność samodzielnego planowania pracy
- Skuteczna realizacja projektów
- Możliwość rozwoju w prężnie rozwijającej się firmie
- Współpraca z dużymi odbiorcami
- Elastyczne godziny pracy
Oferta dotyczy pracy stałej.